Binaural Beats

UNIEK IN NEDERLAND
RECONNECTIVE HEALING IN COMBINATIE MET BINAURAL BEATS

Veel problemen, zoals slaap- en concentratieproblemen, worden niet alleen veroorzaakt door onbalans tussen lichaam en geest maar ook door een brein die NIET in balans is. Binaural beats is een breintechnologie waardoor jij je brein kunt optimaliseren en verbeteren. Door het beluisteren naar speciale muziek met binaural beats kun jij je brein in balans brengen.

Binaural beats verwijst naar een techniek die twee verschillende tonen of frequenties laat horen. De ene toon hoor je via je linkeroor en de tweede toon via je rechter oor. Het verschil zorgt voor een derde toon in je brein. Deze derde toon wordt ook wel de binaural beat genoemd en ‘dwingt’ je brein om zich te conformeren en te balanceren.

Binaural Beats uitleg

Hoe werkt binaural beats?
Bij binaural beats worden er twee verschillende ritmische frequenties afgespeeld, voor elke oor één. Het principe hierachter is dat je hiermee je bepaalde hersengolven activeert en je hersenstam stimuleert. Het verschil tussen de tonen in je rechter en linkeroor zorgt ervoor dat het brein een verschiltoon genereert.

Die verschiltoon is in frequentie gelijk aan één van de volgende hersengolven.

  • alfa
  • bèta
  • gamma
  • theta.

Van deze hersengolven wordt verondersteld dat ze overeenkomen met verschillende staten van bewustzijn. De ontspanning van het brein bevindt zich in de Theta hersengolven. Deze frequentie bevindt zich tussen Delta en Alfa, tussen 3 en 7,5 Hertz. Theta wordt ook geassocieerd met diepe meditatie en dromen.

Studio Chi is de enige praktijk in Nederland die werkt met de combinatie healing & beats. Hierdoor wordt niet alleen je lichaam en geest door de healing in balans gebracht, maar ook je brein doet direct mee. Resultaat: een ultieme unieke ontspanning die intens diep doorwerkt met direct resultaat.